Effectiever doen wat je moet doen; maar vooral wat je moet laten.

Executive Coaching

Alles en iedereen heeft een houdbaarheidsdatum?

Hoe ga jij om met die van jou? Je kan als een struisvogel je kop in het zand steken en doen alsof er niets gebeurt, waardoor je “waarde”-loos wordt voor de organisatie of je houdt jezelf up-to-date zodat je toegevoegde waarde op pijl blijft en de organisatie voldoende vertrouwen in je heeft om je te behouden. Want laten we eerlijk zijn, “de organisatie” ziet jouw toegevoegde waarde als iets tijdelijks, met een beperkte houdbaarheid.

Herkenbaar?

Je bent succesvol. Je functioneert goed. Iedereen is tevreden. En toch heb je wel eens een onbehaaglijk gevoel. Soms denk je er wel eens aan om een volgende stap te zetten in je carrière, maar iets staat je in de weg. Tijd om na te denken over jezelf, je leiderschapsgedrag, toegevoegde waarde en beeldvorming in de organisatie. Misschien is onderstaand voorbeeld ook representatief voor jouw situatie.

In de praktijk

Enige tijd geleden nodigde Peter mij uit op zijn bedrijf en hoe die kennismaking en samenwerking verliep heb ik hieronder in het kort beschreven.

Peter, 43 jaar, dynamisch en wat men in de wandelgangen noemt, een succesvol General Manager bij een Amerikaans bedrijf. Peter is verantwoordelijk voor de Benelux organisatie. Hij heeft in zijn carrière een aantal belangrijke stappen gezet en dankzij enthousiasme, hard werken en aandacht voor zijn persoonlijke ontwikkeling is hij tot de functie gekomen waar hij nu met veel plezier actief is.

Peter heeft het druk met zijn dagelijkse activiteiten en uitdagende doelstellingen en toch nam hij de tijd om met mij aan de tafel te gaan zitten.

Ons gesprek kan in de volgende vragen van Peter worden samengevat:

  1. Hoe gedraag ik mij als executive?
  2. Waar ligt, volgens mijn omgeving, mijn toegevoegde waarde?
  3. Is er een volgende stap en zo ja, is mijn volgende stap binnen de organisatie of ben ik toe aan een carrière switch?
  4. Wat zijn dan de barrières die een volgende stap in mijn carrière in de weg staan?
  5. En “last but not least” ….Wat is de houdbaarheidsdatum in mijn huidige functie?

Reflectie en Feedback

Ik vertelde hem wat ik voor hem kon betekenen en enige tijd later gingen we samen aan de slag. Hij had er zin in. Peter was gecharmeerd van mijn to-the-point aanpak, mijn concrete en bewezen systematiek (het Reflectie & Feedback Instrument – RFI) en korte termijn resultaten.

Een maand later…

Peter heeft in een uitgebreide (schriftelijke en mondelinge) rapportage een aantal eyeopeners gekregen, nog bewuster geworden van niet alleen waar hij meerwaarde creëert voor de organisatie en zijn team, maar ook en vooral van zijn (leiderschap) gedragingen die hem in de weg staan om nog succesvoller te zijn in zijn huidige functie en verdere carrière.

Misschien zijn bovenstaande vragen ook op jou van toepassing. Ik kan je helpen daar antwoord op te krijgen. Ik ben Cees van der Maarel, bel me op 06 55 12 82 42 voor een kennismakingsgesprek of stuur een e-mail.

Mijn coaching is gericht op het ontwikkelen van een positieve, duurzame gedragsverandering. Door een intensief feedbackproces ben jij in staat relationeel en operationeel nog effectiever te zijn voor jezelf, je team en het bedrijf.

Maak contact met Cees via LinkedIn