Ontdek de leider in jezelf. Kwestie van afleren!

Oeffff. Een behoorlijk beladen term, dat leiderschap. Veel mensen hebben er ook moeite mee. Associëren het met macht. En macht, ja dat mag niet. Ondanks dat iedereen graag toch een stukje macht wil. Voor de één is dat een BMW 7 serie, voor de ander het kunnen genieten van andermans fouten.

Het Nieuwe Werken. De eis van de toekomst

Nu we zien dat organisaties gaan veranderen. Althans, organisaties veranderen niet, de mensen die er werken natuurlijk. Maar ja, die maken de organisatie ook. Net zoals Het Nieuwe Werken. Dat is geen concept wat bedacht is om kosten te besparen. Dat denken de huidige bestuurders misschien, maar komt door de nieuwe generatie die een andere organisatie eist!

Nieuw leiderschap

Zo’n nieuwe organisatie betekent nogal wat voor het leiderschap. Daar waar men vroeger managers had, wordt er nu gevraagd naar leiders. Logisch, want managen gaat over het managen van processen, terwijl leiderschap over visie en inspiratie gaat. Wanneer je de processen goed snapt en ze goed kan managen, dus je weet waar alles mis kan lopen, kun je macht uitoefenen. Dan kun je vanuit je viskom checken of iedereen wel werkt. Op lijsten kun je zien hoe lang iedereen werkt. En dan kun je mensen erop aanspreken. Wat een macht…

Vrijheid en inspiratie

Leiderschap daarentegen heeft juist niets te maken met controle en macht. Leiderschap heeft te maken met vrijheid en inspiratie. Mensen leren hun verantwoordelijkheid te nemen. En uit mensen het beste te halen. In sommige gevallen zelfs jezelf overbodig maken.

Leer af om een leider te zijn. Wees het gewoon!

Leiderschap is volgens mij niet iets wat aan te leren is. Leiderschap is namelijk dingen afleren. Afleren om dingen te moeten controleren, afleren dat mensen niet te vertrouwen zijn. En vooral afleren dat anderen de schuld zijn. Daar begint het allemaal mee. Maar dat is nog geen leiderschap toch? Nee, leiderschap gaat over het volgen van je hart. Een visie hebben over de wereld, over het leven en over de (bedrijfs)economie. Maar dat is toch makkelijk…. of niet soms. Nee. Het volgen van je hart is lastig. Je zwemt tegen de stroom in. Je twijfelt, ‘is dit wel het juiste pad?’ en ‘wat ben ik aan het doen’. Maar door die twijfel heen, weet je diep in je hart dat het goed is wat je doet.

En je weet dat de twijfel slechts veroorzaakt wordt door je denken. En je denken is niet de realiteit. Al je gedachten zijn namelijk een resultaat van het verleden. En je weet dat behaalde resultaten in het verleden geen garantie zijn voor de toekomst. Nou in dit geval wel. Als je namelijk ervaringen hebt gehad die niet zo leuk waren, kunnen ze je nog steeds blokkeren in je huidige gedrag. Dus de twijfel komt misschien van vroeger, maar die is niet echt!!!! Laat dat los en vaar je eigen koers. dat is leiderschap. Dat je vroeger met poppen speelde heeft niets te maken met wie je nu bent. Ruim die blokkerende overtuigingen over jezelf uit de weg en toon leiderschap over je eigen leven.

Pijn en plezier

In ons leven zijn er slechts twee krachten die ons sturen. We vermijden pijn en willen plezier bereiken. De praktijk wijst uit dat we meer moeite doen om pijn te vermijden dan om plezier te bereiken. We willen daarom blijven managen, de pijn onder controle houden. Maar dat gaat niet meer… Nieuwe media maakt zoveel zichtbaar, dat onderliggende angsten snel boven water komen. Echte leiders kennen hun angsten en zijn er open over. Ze herkennen dat bij de mensen om zich heen en veroordelen hen daar niet om.

Echte leiders inspireren anderen om in hun eigen kracht te staan. Het Nieuwe Werken heeft deze leiders nodig. Mensen die niet bang zijn en mensen aan durven spreken om hun angsten zodat ze in hun kracht komen. Kijk naar wat de Steve Job’sen en Einsteins van deze wereld gemeen hebben. Ze waren eigengereid. Doen zaken anders dan anderen vanuit een krachtige visie. Een visie die vooral iets over henzelf zegt. Geef ze een duwtje, maar vang ze wel op! Laat mensen zelf bepalen wat ze willen in werk en geef ze niet klakkeloos allemaal een iPad en een flexplek. Toon leiderschap en laat ze de leider in zichzelf ontdekken. En als ze hulp nodig hebben, wees er dan voor ze!

Cees van der Maarel