Eline, begin 40, vlotte babbel, charmant, commercieel succesvol. Stoere chick! Geknipt voor het commerciële vak.

Enkele maanden terug belt ze mij. Helemaal door het dolle heen. Groot nieuws! De directie vroeg  haar om één van de commerciële teams te managen.

Een droom wordt werkelijkheid. Enthousiast, en nogal ongestructureerd, legt ze me haar eerste plannen uit. We eindigen ons gesprek met enkele tips en vooral met de afspraak dat we na haar eerste 100 dagen een afspraak inplannen. Bijpraten, kijken hoe het gaat.

Zo gezegd, zo gedaan. Vorige week zaten haar eerste 100 dagen er op. Tijd om bij te praten!

Wat is het spannend! En wat wil ze het zo graag heel goed doen! Natuurlijk loopt het niet allemaal zoals ze het haar had voorgesteld, maar de motivatie hielp haar de eerste valkuilen met gemak aan te pakken.
Ze krijgt de titel van Sales Manager. Klinkt stoer. Is het ook.

En alhoewel het een ‘bijpraat-momentje’ is, kan ik het niet laten en wordt het heel vlug een coaching gesprek. Vragen als  ‘Maar wat houdt de functie nu precies in?’, ‘Wat zijn je prioriteiten voor de rest van het jaar?’ en ‘Wat is je plan?’ vliegen heel vlug over de tafel.

‘Nou, dat is nog allemaal niet heel duidelijk. Want buiten het aansturen van het team, wordt er nog wel verwacht dat ik mijn belangrijkste klanten blijf opvolgen’. Twee jobs en twee verantwoordelijkheden in één dus! ‘En, oh ja, ik maak ook nog deel uit van het MT’, roept ze er enthousiast achteraan.

Een hele boterham…

Tijd om haar enkele inzichten en ‘opdrachten’ mee te geven:

Definieer je verschillende rollen:
Hoe hoger je klimt in de hiërarchie, hoe meer rollen je krijgt. En iedere rol verwacht van jou een bepaalde verantwoordelijkheid en instelling. Maak duidelijk welke die rollen zijn, en welke pet je op welk moment draagt.

Bepaal je speelveld:
Bespreek met je directe leidinggevende wat jouw belangrijkste doelstellingen zijn, waar de prioriteiten liggen en wat jouw ‘bewegingsveld’ is. Waar beginnen en eindigen jouw bevoegdheden.

Breng een (week)structuur aan:
De verschillende rollen brengen per definitie verschillende en soms uiteenlopende activiteiten met zich mee: eigen klanten bezoeken, collega’s uit je team helpen en coachen, vergaderingen leiden, administratieve werkzaamheden, MT vergaderingen bijwonen, enz.

Wil je niet verzuipen en stap voor stap jouw stempel drukken op jouw team, lijken mij dit de belangrijkste stappen voor de volgende 100 dagen.

Ze kon niet wachten om aan de slag te gaan en… de volgende afspraak staat al gepland.

Succesvolle groet
Marie-Paule