"Proces van bewust worden naar bewust zijn."

Het begon in mijn jonge jaren.

Het was vroeg duidelijk. Als klein meisje was ik al gefascineerd door ondernemerschap, het liefst zat ik op kantoor bij mijn opa en vader ‘directeurtje’ te spelen. Studeren mocht niet. ‘Meisjes worden secretaresse’ was de boodschap. En zo geschiedde. Dit was niet wat ik wilde, maar diep van binnen wist ik dat mijn toekomst er heel anders uit zou gaan zien.

De zakelijke wereld.

Na mijn studie kwam ik terecht in de wondere wereld van commercie. Hard werken, grote klanten, mooie auto en geld als belangrijke drijfveer. Ik schopte het tot accountmanager bij Rank Xerox. Ik leerde mezelf beter kennen en ontdekte dat ik het talent heb om mensen te motiveren en inspireren.

Ik wist dat ik daar iets mee wilde, maar wat was niet duidelijk. Tot ik iemand ontmoette die mij de weg wees.

De kracht van ondernemerschap.

Mijn passie voor groepsdynamiek werd nog groter. Een krachtig middel om mensen bewust te maken van hun potentieel en ze te stimuleren om een volgende stap te zetten in hun persoonlijke en zakelijke ontwikkeling.

In 1997 richtte ik in België mijn eerste bedrijf op, Business Leadership & Expertise (BL&E). Bedrijf gespecialiseerd in gedragstrainingen om teams en individuen efficiënter en vooral bewuster te laten opereren.

Mijn persoonlijke doelstellingen en prioriteiten waren sky high:

  • Stabiel klantenbestand opbouwen;
  • Programma’s ontwikkelen en verzorgen;
  • Trainers rekruteren en opleiden;
  • Het team leiding geven, ondersteunen en sterker maken;

Na enkele jaren hard werken waren we uitgegroeid tot een volwaardig bedrijf met 15 fulltime trainers/coaches en tal van noemenswaardige klanten. De volgende uitdaging kwam al heel snel op mijn pad. Ik verlegde mijn horizon en ging internationaal aan de slag. Het Amerikaanse bedrijf Leadership Management International, eigenaar van high level ontwikkelingsprogramma’s vertegenwoordigd over de hele wereld, vroeg mij om een toegewijd netwerk op te zetten in Frankrijk en België.

Strategie uitwerken, producten aanpassen voor de Franse en Belgische markt, wervingscampagne bedenken en uitrollen, distributeurs opleiden en opvolgen, met als resultaat een netwerk van 33 distributeurs verspreid over de verschillende regios.

Het was een te gek leven. Ik hopte van het ene vliegtuig op het andere, van het ene hotel naar het andere. Ongelofelijk spannende tijden, veel kennis en ervaring opgedaan. Maar, was dat het dan?

‘Het kan anders, als je het maar echt wil

Balans, rust en persoolijke groei.

En omdat niets toeval is, kwam de grote liefde voorbij. Die bracht mij naar Nederland. Ik verkocht mijn bedrijven en nam de tijd om te integreren in mijn nieuwe land. Nieuwe cultuur, gewoonten, taal en uitdrukkingen.

Het nieuwe ‘project’ bood zich heel snel aan! Rosalie, een prachtige dochter. Met hart en ziel stortte ik mij op het moeder zijn. Het was genieten.

Zodra ze naar school ging kwamen plots de muren wel heel snel op mij af. Ik zou vlug weer aan de slag gaan, maar daar werden enkele stokjes voorgestoken. Noem het oververmoeid, uitgeput of burn-out, niet belangrijk. Mijn lichaam en geest moest rust krijgen en terug in evenwicht komen. Ik heb er een jaar over gedaan. De grote winst hiervan is dat ik de tijd heb genomen om tot mezelf te komen en na te denken over wat ik nu echt wil. Mijn nieuw Nederlands bedrijf intriMotiv werd opgericht.

Opnieuw, maar gerichter en sterker.

Ik geloof erin dat mensen meer kunnen dan dat ze denken en durven. Ik geloof erin dat iedere situatie een productieve omgeving kan zijn. Maar, de automatismen en gewoonten nemen te vaak de overhand. Er wordt geen of te weinig aandacht besteed aan het ontwikkelen van potentie en er is niet genoeg oog voor voorbijkomende kansen.

Kortom, door mensen te helpen in hun bewustwordingsproces, door doelen en acties te bedenken die er echt toe doen, ze in gang te zetten en te realiseren, creëer je een omgeving waar balans en succes mogelijk worden.

Ik weet nu dat ik in mijn eentje de wereld niet ga veranderen. Hoeft ook niet.

Maar, iedere keer dat ik iemand help in zijn of haar bewustwordingsproces. Ieder keer dat ik iemand stimuleer het vertrouwen te ontwikkelen om in zijn of haar eigen krachten te geloven. Iedere keer dat ik iemand uitdaag en confronteer met nieuwe inzichten of nieuwe wegen. En iedere keer dat ik iemand motiveer met een nieuwe, andere blik naar zichzelf, anderen en de maatschappij te kijken. Iedere keer, denk ik dan stiekem, dat de wereld iets mooier is geworden.

‘Vind je jezelf wel leuk?’

Enkele weetjes:

BELGIE

Ik ben geboren in België, en maak deel uit van de generatie X (1958). Klopt, ik ben 60+ en daar waar sommigen stilletjes aan denken om het rustiger aan te doen, wil ik mijn ervaring, kennis en inzichten nóg gerichter delen.

 

MOEDER

Ik was 42 jaar als ik mama ben geworden, en ik heb er nog geen seconde spijt van gehad. Ik ben er in geslaagd een hele (h)echte relatie op te bouwen met Rosalie. De belangrijkste sleutel is dat ik altijd duidelijk ben geweest in wat kan en niet kan en getracht ze in haar waarde te laten.

 

VERHUIZEN

Ik ben een specialist in verhuizen. Ik ben al 15 keer verhuisd, in drie verschillende landen gewoond, overal vrienden voor het leven gemaakt, en veel levenslessen opgedaan. Voor nu ben ik sinds enkele tijd met mijn gezin neergestreken in Oosterhout.

 

VAN SECRETARESSE TOT SUCCESVOL ONDERNEMER!

Heb ik dan tot nu toe een leven gehad met alleen maar fantastische pieken? Natuurlijk niet, de pieken waren heel hoog, dus kan het niet anders dat de dalen heel diep waren. Die waren moeilijk, sommige afschuwelijk, maar ik ben er telkens weer uitgeklommen. Stapje per stapje. Veel lessen geleerd, wijsheid opgedaan en bijgedragen aan het worden wie ik nu ben.